Prvim trkama više od 450 učesnika u profesionalnoj i kategoriji djece, u Trebinju je danas počelo Balkansko prvenstvo u biciklizmu.

biciklizam (1).JPG

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je Gradska uprava dala punu podršku ovom događaju, koji je jedan od najznačajnijih u biciklističkom sportu Balkana, čime se naš grad svrstao na biciklističku mapu Evrope.

"Organizovanjem ovog prvenstva šaljemo poruku da su sport i druženje opredijeljenje svih nas u gradu, da želimo zdravu porodicu u kojoj će djeca što manje koristiti mobilne telefone, a što više se baviti sportom i voziti biciklo. Zato smo i odlučili da pokrenemo izgradnju biciklističke staze do Jazine, čija je dužina oko 15 kilometara i čija je prva faza, kao što smo i obećali, završena", rekao je Ćurić.

On je svim učesnicima poželio da uspješno pređu sve trase i da najbolji osvoje medalje.

Direktor Balkanske biciklističke unije Vladimir Kuvalja istakao je da je svim učesnicima velika čast što je prvenstvo održano u Trebinju - najljepšem gradu Republike Srpske i Balkana, gdje su nadležni iz Gradske uprave pružili svu neophodnu pomoć.

"Ovo je 20 prvenstvo i okupilo je najveći broj takmičara do sada", naveo je Kuvalja.

Prema njegovim riječima, Trebinje je organizacijom ovog događaja pokazalo da ima kapacitete da bude najsportskiji grad u ovom regionu.

U Trebinje je došlo oko 200 takmičara u profesionalnoj kategoriji iz 10 država – Srbije, Makedonije, Turske, Albanije, Crne Gore, Grčke, Bugarske, Rumunije, Kipra, BiH i Republike Srpske.

Takmičiće se u kategorijama seniora, juniora i kadeta.

Podršku organizovanju ovog velikog događaja za naš grad pomogla je i Vlada Republike Srpske.

Organizatori su Biciklistički savez Republike Srpske i Balkanska biciklistička unija.

biciklizam (2).JPG

72061442_2951550191539567_6617651237053530112_n.jpg