U 10. kolu Druge lige Republike Srpske-grupa istok FK “Leotar” je u Policama pobijedio ekipu “Famosa” iz Istočne Ilidže sa 3:0 (1:0).

IMG_20191012_42838.jpg

Ovom pobjedom Trebinjci su zabilježili devetu pobjedu u prvenstvu i krupnim koracima koračaju ka Prvoj ligi Republike Srpske.

Leotar je počeo utakmicu ozbiljno i od prvog minuta vidjelo se da žele pobjedu. Domaćini su poveli u 19. minutu kada je Zečević dodao loptu do Simovića koji je iskosa sa nekoliko metara postigao gol i doveo svoju ekipu u vođstvo od 1:0.

U toku drugih 45. minuta gledaoci su vidjeli još dva gola i penal. Prvo je Ristić šutirao glavom, a sa gol crte loptu je aut izbacio igrač gostiju. Samo minut kasnije, u 50. minutu, nakon što je igrač gostiju igrao rukom u svom kaznenom prostoru, sudija Taburin je dosudio jedanaesterac.

Siguran realizator je bio Zečević i to je 2:0.

Još jednom se zatresla mreža gostiju i to u 58. minutu, a strijelac je bio Ristić na asistenciju Popovića.

Šešelj je u 70. minutu imao odličnu priliku, ali je lopta prošla desetak centimetara pored desne stative gola gostiju.

Trener Oleg Ćurić rekao je poslije meča da je zadovoljan igrom svoje ekipe.

“Čestitao bih svojim momcima na jednom ozbiljnom pristupu utakmici. Na vrijeme smo dali pogodak i nakon toga kontrolisali meč. Ovo je jedna od najboljih utakmica mojih momaka u posljednje vrijeme”, istakao je Ćurić.

Trebinjci u narednom kolu gostuju u Brodcu, gdje igraju sa domaćom ekipom “Jedinstva”.

FK „Leotar“: Perišić, Čolić (od 74. minuta Begenišić), Milić, Andrić, Šešelj, Ramić (od 67. minuta Prebiračević), Zečević, Popović, Simović, Ristić (od 65. minuta Nikolić), Sekulović. Trener: Oleg Ćurić.

FK „Famos“: Terzić, Frganja, Čeha, Lučić, Blažić, Otović (od 65. minuta Samardžija), Lalović, Vitković, Stevanović (od 59. minuta Stojanović), Tešanović, Milinković (od 89. minuta Međo). Trener: Vladimir Drinjak.