U Kraljevu je održan turnir u rukometu za mlađe kategorije koji nosi naziv "Trofej grada Kraljeva", na kome je učestvovao i RK "Leotar" sa generacijom 2003/04.

rk leotar u kraljevu (2).jpg

Takmičenje je održano u tri uzrasne kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji, gdje je ukupno učestvovalo preko 80 ekipa.

Utakmice su se igrale u četiri dvorane.

Leotar je turnir otvorio utakmicom sa RK "Čelik" iz Zenice. U zanimljivoj utakmici gdje su se ekipe smjenjivale u vođstvu uspio je da upiše bodove minimalnim rezultatom 13:12, zahvaljujući raspoloženom golmanu Stojanoviću koji brani sedmerac u posljednjoj sekundi.

U drugom kolu snage su odmjerili sa kombinovanom reprezentacijom Srbije. Tvrda utakmica od samog početka, gdje je Srbija na poluvrijeme otišla sa minimalnim rezultatom 8:7.

Drugo poluvrijeme Srbija dodaje gas i bilježi pobjedu 16:11.

rk leotar u kraljevu (1).jpg

U trećem kolu odmjerili su snage sa "RK Omladinac" iz Gornjeg Milanovca. Od prvog minuta Leotar je nametnuo svoj ritam tako da je meč završio pobjedom 18:16.

Kao najbolja drugoplasirana ekipa ostvaren je prolaz u polufinale gdje ih je čekala ekipa RK "Studentski grad".

Prvo poluvrijeme protiče u izjednačenoj igri da bi u nastavku studenti iskoristili greške Leotara i plasirali se u finale. Konačan rezultat je bio 26:20.

Utakmica za treće mjesto sa RK"Voždovac" neizvjesna je bila od početka do kraja.

Ipak spretnija ekipa Voždovca osvaja treće mjesto pobjedom 22:20.

Osim sportskih aktivnosti rukometaši su iskoristili boravak u Kraljevu da obiđu i manastir Žiča gdje se održala centralna proslava povodom 800 godina autokefalnosti SPC.