U 2. kolu Prve lige Republike Srpske, ŽOK "Leotar" je na svom parketu izgubio od OK "Ljubinje" 0:3 (14:25, 16:25, 22:25).

zok leotar ok ljubinje.JPG

Ovo je druga pobjeda gošći, a prvi poraz domaćih igračica.

Trebinjke su u dvorani Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" pred svojom publikom loše otvorile i prvi i drugi set.

Servis je bio loš, a na to se nadovezao i prijem tako da su igračice Leotara išle iz greške u grešku. Došle bi do prva dva poena u ovim setovima i onda bi gošće napravile seriju 0:10 i više se dobra ekipa iz Ljubinja nije mogla stići.

Prvi set je trajao 23 minuta, a gošće su ga dobile sa 14:25. Ista slika viđena je i u drugom setu koji je trajao 23 minuta, a završio je sa 16:25.

Treći set je bio daleko drugačiji od prva dva. Domaće igračice su non stop vodile, a bilo je i tri poena razlike 11:6, 14:11.

Nakon utakmice trener Mišo Pešić je rekao da je ekipa iz Ljubinja daleko bolje pokrivena na svim pozicijama za razliku od njegove ekipe.

"Malo smo bolje odigrali u trećem setu iako je bilo dosta grešaka na servisu. Da smo bili bolji u prva dva seta sa servisom i koncentrisaniji na prijemu možda bi bili u setu. Gošće su dobra ekipa i biće visoko plasirane i ja im čestitam na pobjedi", rekao je Pešić.

Narednog vikenda Trebinjke idu u Sokolac gdje ih dočekuje ŽOK "Glasinac".

ŽOK "Leotar": Čolić, Anđelić, Domazet, Zelenković, Runjevac, Vujović, Govedarica, Vulić, Obradović, Medan, Jeremić, Slavić. Trener: Mišo Pešić.

OK "Ljubinje": Brborić, M. Samardžić-Pecelj, I. Samardžić-Pecelj, M. Lučić, N. Lučić, Rudan, A. Medan, Bogdanović, A. Medan, Lečić, Kučinar, Brkljača. Trener: S. Milošević.