Dječija nedjelja u Trebinju, od 7. do 13. oktobra, biće obilježena nizom kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih djeci, najavljeno je iz Gradske uprave.

Djeca.jpg

Za sutra, prvog dana Dječije nedjelje, planirane su međusobne posjete djece iz vrtića i osnovnih škola, a za drugi dan predviđena je posjeta Udruženju "Sunce nam je zajedničko".

Tradicionalni prijem kod gradonačelnika Trebinja biće upriličen u srijedu 9. oktobra, dan kasnije, 10. oktobra, planirana je posjeta Dnevnom centru za stare, dok će centralna manifestacija povodom Dječije nedjelje biti održana 11. oktobra u Kulturnom centru.

Iz Gradske uprave su naveli da je cilj da se šira javnost upozna sa potrebama djece, skrene pažnja i podigne svijest o odgovornosti porodice, škola i drugih institucija u čijoj nadležnosti je briga za djecu i zaštita njihovih prava.

U organizaciju Dječije nedelje uključeni su Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Ministarstvo prosvjete i kulture.

Ovogodišnji slogan manifestacije je "Moja sedmica, moja godina".