Vežite se - polijećemo! Leteći ćilim ili avion - šta odabrati?

istanbul.jpg

Protrljale smo čarobnu lampu - želja je bila nezaboravno putovanje, a umjesto Aladina - želju nam je uslišio Manga trip.

Zamišljale smo da se vozimo na letećem ćilimu, ali smo ipak na željenu destinaciju, u Instanbul, otišle avionom.

Prva fascinacija je bila odmah nakon slijetanja - ljudi dragi, ne možete da zamislite koliki je i kakav aerodrom. Ako vam kažemo da smo 20 minuta vozile po samoj pisti aerodroma - možda vam bude jasnije.

A "Turkish Airlines" ima specijalnu ponudu - najpovoljnije avio karte! Pa ako poželite i vi da posjetite ovaj čaroban grad, znajte koja vam je najbolja opcija.

Najveći grad Republike Turske, Istanbul - nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora.

Grad je toliko ogroman da nismo znale odakle da krenemo, a na kraju smo ipak odlučile da prvo odemo u šoping u čuveni Grand bazar.

Kako je sve predimenzionirano, čak i lagana šoping šetnja ovdje je pravi, zahtjevan kardio trening - ali ne pade nam teško.

Plava džamija i Aja Sofija - to se baš nikako ne smije propustiti, jer ako to ne vidite, niste ni bili u Istanbulu.

Bez čuvene turske kafe i predivnog sladoleda koji se služi na zanimljiv način - takođe posjeta ovom gradu nikako ne bi smjela proći.

Grad je, malo je reći - očaravajući. Toliko predivne arhitekture iz različitih perioda, da gdje god da pogledate - oči su vam pune neke istorije i ljepote prošlih vremena. 

Fale nam riječi da vam sve opišemo ukratko, pa vam predlažemo da pogledate naš vlog i zajedno sa nama da prođete ulicama i znamenitostima predivnog Instanbula.