Na stadionu Police odigrana je utakmica veterana Grada Trebinja okupljena oko Kluba fudbala "LeoStars" i veterana fudbalskog kluba "Nec" iz Nijmegena-Holandija, koja je imala humanitarni karakter.

veterani (2).JPG

Na teren su istrčali igrači obje ekipe praćeni sa po jednim dječakom. Svakom dječaku dodijeljen je poklon u vidu dresova, trenerki, majica...

Nakon intoniranja himni Holandije i Republike Srpske kapiten gostiju Radomir Tošić, koji već 30 godina radi u ovom holandskom gradu uručio je ček od 500 evra izvršnom direktoru udruženja "Sunce nam je zajedničko" Vesni Miljanović.

"Ovo su moji prijatelji sa kojima se družim i igram fudbal u Holandiji. Dogovorio sam se sa Igorom Joksimovićem da dođemo ovdje i odigramo utakmicu, da pomognemo djeci, fudbalskoj školi. Polovina tima su bili aktivni igrači, a ostali su fudbal igrali iz hobija. Moji prijatelji su oduševljeni Trebinjem, njegovim prirodnim ljepotama i većina kaže da će ponovo doći", rekao je Tošić.

Kapiten domaće selekcije Igor Joksimović je rekao da Radomira i njega veže jedno dugo prijateljstvo i da je njegov prijatelj izrazio želju da sa svojim drugovima iz Holandije dođu u Trebinje.

veterani (1).JPG

"Ovo je jedno lijepo prijateljstvo i naši gosti su nas pozvali da sljedeće godine dođemo kod njih u Holandiju. Nakon utakmice slijedi i treće poluvrijeme koje veterani vole, a to je druženje. Ovo je uspostavljanje veza sa ljudima u dijaspori, a ko zna možda dođe i neki investitor", rekao je Joksimović.

Rezultat nije bitan iako je viđeno dosta lijepih poteza, ali zajednički zagrljaj i stisak ruke poslije utakmice značio je mnogo svim onima koji su istrčali na travnati teren.

veterani (3).JPG

veterani 4.JPG