Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio je prijem za Teodoru Šarabu, našu sugrađanku koja je na nedavno održanom Festivalu besjedništva u Srmenskoj Mitrovici osvojila prvo mjesto u kategoriji improvizovanog govorništva “Ex tempore”.

teodora saraba.jpg

Prema Teodorinim riječima, Festival je bio izuzetno dobro organizovan, a konkurencija je bila snažna jer su učesnici bili studenti, uspješni besjednici koji su se i ranije takmičili, glumci, sveštena lica te ljudi koji se besjedništvom bave iz hobija i ljubavi prema ovoj vještini.

Teodora Šaraba je apsolvent Pravnog fakulteta Univerziteta Banja Luka i nada se da će po završetku studija pronaći zaposlenje u struci.

Gradonačelnik Trebinja je ovom prilikom pozdravio uspjeh koji je Teodora ostvarila te istakao da Gradska uprava stoji na raspolaganju kao podrška za dalji napredak u besjedništvu.

Ćurić je izrazio i otvorenost da se razmotri mogućnost uvrštavanja besjedništva u spektar kulturno-društvenih događaja Grad Trebinja, u okviru manifestacija koje se održavaju, čime bi se one proširile, a besjednici iz Hercegovine, mladi ljudi, dobili novi prostor za predstavljanje oratorskih vještina.

Teodora Šaraba smatra da je besjedništvo, odnosno dobra i strukturna moć izražavanja, izlaganja i kumuniciranja, veoma važna za uspjeh u životu i poslu.

Kao najbolja u kategoriji “Ex tempore”, Teodora je dobila oratorski vijenac koji predstavlja i najveću nagradu u besjedništvu na balkanskim prostorima.

Šaraba se zahvalila gradonačelniku na današnjem prijemu, kao i na podršci koju joj je Gradska uprava ukazala.

Ona je bila stipendista Grada Trebinja tokom studija.