Članovi Moto kluba "TNT" iz Trebinja - Milan Miki Muratović, Aleksandar Gudelj i Marko Majo Aleksić krenuli su u Maroko, na put dug 6.500 kilometara.

bajkeri (1).JPG

To je međunarodna ekspedicija među kojima je troje Slovenaca i dvoje iz Beograda, a pridružiće im se još jedan član "TNT" kluba, što je ukupno devet motora i deset ljudi.

Večeras će se svi sastati u Sloveniji. Nakon toga slijedi Đenova i ukrcavanje na trajekt na kome će se motoristi voziti 52 sata.

Poslije toga iskrcavaju se u luci Tandžar koja se nalazi se na suprotnoj strani Gibraltara i često ga nazivaju vratima Afrike.

Prema riječima Milana Mikija Muratovića, "TNT" klub ide po prvi put na ovako daleku ekspediciju.

"Mislim da niko iz Hercegovine nije išao u Afriku sa motorima i mi smo odlučili da odradimo tu turu. Već godinu dana planiramo put i nadamo se da neće biti problema", istakao je Muratović.

Među motoristima je i Aleksandar Gudelj koji je iz Trebinja, a već 17 godina je u Beogradu.

"Imao sam želju da sa svojom braćom Trebinjcima prvi put odem u Afriku sa "TNT" klubom. Oni su me pozvali, a ja sam objeručke prihvatio. Ovo je velika avantura, kao što kažu ljudi - gdje prestaje plan tu počinje avantura. Nama je avantura bitna u životu", rekao je Gudelj.

U Maroku ostaju dvije sedmice i nakon toga vraćaju se nazad.