U prvom kolu Prve lige Republike Srpske ŽOK "Leotar" je u Bileći pobijedio OK "Hercegovac" rezultatom 1:3 (26:24, 22:25, 22:25, 25:27).

Zok leotar prva liga rs1.jpg

Ovo je bila važna pobjeda Trebinjki, jer je ovo bila njihova prva utakmica u ovom rangu.

Djevojke trenera Miša Pešića igrale su borbeno, i agresivno do zadnjeg atoma snage, a što je najvažnije vjerovale su u sebe i svoje mogućnosti da se ekipa koja je prošle godine bila treća u Prvoj ligi Republike Srpske može pobijediti na njihovom parketu.

Trebalo je malo vremena da se istrpi njihovo neiskustvo i greške, ali sve se isplatilo sa tri prva boda nakon 123 minuta igre.

Prvi set domaće igračice su dobile sa 26:24. Gošće su vodile sve do 10:11, ali nakon toga Bilećanke su preokrenule rezultat i stižu do 19:14. Gošće dolaze do rezultata 24:24, ali posljednja dva poena dobijaju domaće i tako dolaze do osvojenog prvog seta sa 26:24.

Tokom drugog seta gošće su zaostajale sve do 11:10, ali dolazi do preokreta i Leotar vodi sa 18:23 i tu prednost čuvaju do kraja seta i rezultatom 22:25.

Treći set koji je trajao 31 minut gošće vode od početka sa dva do tri poena razlike i to drže do kraja seta tako da su ga riješile u svoju korist sa 22:25.

Četvrti set je bio pun dramatičnosti i neizvjesnosti. Domaće igračice su vodile sa 16:11, a gošće dolaze do preokreta od 17:20. Hercegovac se ne predaje tako da je imao i vođstvo od 24:22, ali kapiten Runjevac i njene saigračice ne posustaju, izjednačuju i vode sa 24:25.

Ali tu nije kraj, jer dolazi do izjednačenja 25:25 i dva posljednja poena igrala su se nekoliko minuta.

Srećnije i uspješnije bile su Trebinjke i ovaj set dobile su u svoju korist 25:27.

Zok leotar prva liga rs2.jpg

Nakon utakmice trener Mišo Pešić je rekao da pobjeda protiv Hercegovca puno znači za njegovu ekipu.

"Naša ekipa je mnogo mlada i neiskusna i na lijep način smo otvorili prvenstvo. Zahvaljujem se svim djevojkama na zalaganju, borbenosti. Puno nas još posla čeka, ali idemo iz utakmice u utakmicu da osvojimo što više bodova. Ove godine ekipe su dosta izjednačene i biće teških utakmica", rekao je Pešić.

OK "Hercegovac": I. Tomanović, N. Albijanić, Čomić, Miljanović, I. Jokanović, M. Tomanović, Bojović, E. Albijanić, Stajić, U. Jokanović. Trener: Gorica Đorđević.

ŽOK "Leotar": Čolić, Anđelić, Slavić, Domazet, Zelenković, Runjevac, Vujović, Jeremić, Govedarica, Obradović, Vulić, Medan. Trener: Mišo Pešić.