DEMOS će na lokalnim izborima, koji će se održati za godinu dana, imati kandidate u svih 13 opština i gradova izborne jedinice devet, rekao je na današnjoj pres konferenciji predsjednik regionalnog odbora stranke Slobodan Šaraba.

demos.jpg

– Želimo da vodimo aktivnu politku i da budemo ozbiljan politički faktor koji će iznijeti stav o mnogim političkim pitanjima, a ne da budemo značka na nečijem političkom reveru – naveo je Šaraba.

On je dodao da će se DEMOS boriti da Hercegovina naredne godine dobije mnogo više novca iz RS, prije svega za putnu mrežu, koja je u jako lošem stanju, u čemu očekuje konsenzus svih narodnih poslanika iz Hercegovine.

Šaraba smatra da se trošenju novca koji dobijaju budžeti od hidroakumulacija treba pokloniti više pažnje, da se koristi za otvaranje novih radnih mjesta, za šta je i namijenjen.

Predsjednik trebinjskog gradskog odbora DEMOS Slaviša Janković je naveo da smatra da se u Trebinju može otvoriti fabrika stakla, jer se staklena ambalaža dosta koristi, pošto je ovo kraj medara i vinara.

Novinarima se obratio i narodni poslanik u NS RS i potpredsjednik DEMOS  Spomenko Stojanović, koji je rekao da je cilj stranke da se ostvari što bolji rezultat u opštinama i gradovima izborne jedinice devet na lokalnim izborima. Očekuju da se stvore uslovi da se realizuje što više projekata u Hercegovini.