U utakmici drugog kola Premijer lige BiH RK "Leotar" je pobijedio RK "Vogošća PH" sa 23:19 (9:10). Ovom pobjedom Trebinjci su došli do prva tri boda u ovoj sezoni.

Rk leotar prvenstvo.jpg

Od ponora do pobjede, od provalije do tri boda moglo bi se reći za utakmicu između Leotara i Vogošće.

Domaćin je u večerašnju utakmicu ušao veoma loše. Realizacija je bila katastrofalna, a promašeno je dosta zicera. Stalno je Leotar zaostajao za gostima tako da je u 22. minutu bilo 4:8.

Igrači Leotara si, zatim, napravili seriju 5:0 i došli su u vođstvo 9:8. U posljednja dva minuta gosti su izjednačili i u posljednjoj sekundi iz sedmerca ponovo si došli u vođstvo, tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 9:10.

Tokom prvih deset minuta viđena je izjednačena borba oba protivnika tako da je u 40. minutu bilo 14:14. Rezultat je bio u egalu sve do 48. minuta i rezultata 16:16, kada su domaćini napravili seriju 3:0 i došli do prednosti od tri gola - 19:16.

Do kraja utakmice domaćin nije ispuštao prednost tako da su kraj utakmice dočekali raširenih ruku jer su pobijedili sa 23:19.

Nakon utakmice pivot Leotara Radovan Uljarević je istakao da je njegova ekipa igrala pod velikim pritiskom i jer su morali da uzmu tri boda.

"Borili smo se svih 60 minuta i mislim da smo zasluženo uzeli tri boda", rekao je Uljarević.

Trener Darko Tavrić je nezadovoljan realizacijom svojih igrača jer su dosta šuteva promašili.

"To moji momci moraju da poprave. Ono što sam želio da vidim, vidio sam jer nakon izgubljene utakmice u prošlom kolu dali su sve od sebe i pobijedili smo. Ostaje nam mnogo da radimo da bi ove godine bili konkurenti", rekao je Tavrić.

U narednom kolu Leotar gostuje u Živinicama gdje ga dočekuje RK "Konjuh".

RK "Leotar": Savović, Draganić 6, Orbović, Miličević 5, Parežanin, Milojević 1, Nikolić 4, Ninković 1, Radović, Bugarinović 2, Ratković, Uljarević 2, Janković, Grk, Abramović, Srdanović 2. Trener. Darko Tavrić.

RK "Vogošća PH": Beširević, Kadrić, Prodanović, Lojaničić 2, Efendić, Zahirović 2, Čorbalija, Smiljanić 3, Halilović, Pašalić, Travar 5, Jelačić 3, Buljina 2, Čavčić, Puriš. Trener: Bojan Unčanin.