Vlada Republike Srpske nastaviće da radi na poboljšanju materijalnog položaja penzionera i jedan od sljedećih koraka biće besplatno banjsko liječenje, rekao je danas u Trebinju premijer Radovan Višković.

viskovic penzioneri.jpg

"Zajedno sa Fondom penzijsko-invalidskog osiguranja Srpske i resornim ministarstvom radi se pravilnik prema kojem će članovi Udruženja penzionera u narednom periodu imati banjsko ličenje i rehabilitaciju u našim banjama, a mi ćemo obezbijediti sredstva za te potrebe", obećao je Višković, otvarajući 19. šahovsko prvenstvo penzionera Srpske.

On je dodao da Vlada daje punu podršku Fondu zdravstva u kreiranju identifikacione kartice penzionera koja će, kako kaže, omogućiti i brojne benefite.

"Kada god budžet Srpske bude u poziciji da redovno izmiruje obaveze, bez kašnjenja i zastoja, ići ćemo na povećanje materijalnog položaja penzionera, i u okviru redovnih, i u okviru vanrednih usklađivanja", istakao je Višković.

On je naglasio da je u proteklih nekoliko godina iznos penzija znatno povećan, ali da to nije dovoljno i da i dalje treba raditi na povećanju.

Višković je rekao da je Šahovsko prvenstvo penzionera značajna manifestacija.

"Smatram da je moja obaveza da sam danas sa penzionerima ovdje", istakao je Višković.

Vlada Srpske je pokrovitelj 19. Šahovskog prvenstva penzionera Republike Srpske, a jedan od sponzora je i "Elektroprivreda Republike Srpske".

Penzioneri pristigli na ovo prvenstvo u Trebinje kažu da su zahvalni Viškoviću što ih je posjetio i obećao bolji položaj.

"Ovdje su došli najbolji iz 90 odsto opština Republike Srpske, 80 ljudi će se takmičiti, a nagradni fond je bogat", rekao je predsjednik Udrženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj.