Ženski odbojkaški klub /ŽOK/ "Leotar" novi je član Prve lige Republike Srpske i svoju prvu utakmicu odigraće u utorak, a novina je da će ovaj klub i Odbojkaški klub "Leotar" od danas nastupati kao jedan klub - ŽOK "Leotar".

Zok leotar ok leotar ujedinjenje.jpg

Počeli su sa zajedničkim treninzima kako bi se djevojke što prije adaptirale na zajednički rad i što spremnije dočekale prvoligaško takmičenje.

Trener Mišo Pešić je istakao da će druga ekipa koja je prošle godine izašla iz pionirskog uzrasta igrati Drugu ligu Republike Srpske van konkurencije, kako bi naredne godine djevojke koje upišu fakultet i nastavljaju studiranje van Trebinja mogle da zamijene svoje drugarice.

Klub broji oko 120 djevojaka raspoređenih u pet grupa.

"Niko od djevojaka nije profesionalac u pravom smislu riječi. Nemamo nijednu djevojku sa strane, ali glavni cilj je opstanak u ovoj ligi kako bi narednih godina bili još i bolji. Ove godine liga će biti dosta izjednačena. Moram da izdvojim trenera Zorana Vidakovića koji će povremeno sa nama raditi, a i do sada nam je puno značila njegova pomoć", istakao je Pešić.

Kapiten ŽOK "Leotar" Jelena Runjevac trenira već devet godina odbojku.

"Pripreme su počele u avgustu i tada smo shvatile da je ovo novi korak u našim životima. Treniramo dobro i svjesne smo da nam neće biti lako i trudimo se da naši treninzi budu što jači kako bi što spremnije ušli u prvenstvo", rekla je Runjevac.

Grad Trebinje je obećao da će stati iza ekipe ŽOK "Leotar" u Prvoj ligi Republike Srpske, a klub će se potruditi da kroz sponzore riješi finansiranjenje ekipe u Drugoj ligi Republike Srpske, kao i pionirske lige.

Prvu utakmicu Trebinjke igraju u utorak u Bileći gdje ih dočekuje ekipa OK "Hercegovac".