Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/ Luka Petrović posjetio je Narodnu biblioteku u Trebinju gdje je sa zaposlenima razgovarao o realizovanim aktivnostima i planovima za naredni period.

Petrovic biblioteka2.jpg

Petrović je obećao da će ERS podržati organizovanje izložbe arhiva i knjiga Dučićeve biblioteke, koja je planirana da se održi uskoro u Beogradu i u zemljama gdje je naš veliki pjesnik bio na službi.

Petrović je istakao da mu je drago što biblioteka prati trendove i potrebe svih kategorija, što nastoji u svakom smislu da se modernizuje i unaprijedi rad, te što mnogo ulaže u bogaćenje knjižnog fonda.

„Trebinjska biblioteka je, među rijetkim ustanovama ovakvog tipa, koja kroz organizovanje različitih, edukativnih aktivnosti nastoji da okupi i djecu i odrasle“, istakao je Petrović.

Petrović je Narodnoj biblioteci poklonio rijedak primjerak “Gorskog vijenca” priređenog na kineskom jeziku, a u Republici Srpskoj postoji još samo jedna ovakva knjiga.

Petrovic biblioteka1.jpg

Direktor Narodne biblioteke Milosava Supić – Vuković se zahvalila Petroviću što ima sluha za ovu ustanovu, te podsjetila da je ERS i ranije pomagao realizaciju nekih od manifestacija.

Vukovićeva je istakla da imaju mnogo planova za naredni period, među kojima je digitalizacija Legata Jovana Dučića, uređenje čitaonice.

U Narodnoj biblioteci ove sedmice počele su radionice za osnovce nižih razreda kojih je sedamdesetak i radiće u grupama, kurs engelskog jezika, dok će početkom sljedećeg mjeseca početi i kurs informatike.