Od Branke Ratković danas su se oprostili njeni prvi saradnici u Industriji alata, brojni radnici ovog privrednog kolektiva, građani Trebinja, predstavnici političkog, društvenog i privrednog života Hercegovine.

komemoracija branka ratkovic (3).jpg

Od dugogodišnjeg saradnika oprostio se i predsjednik Kompanije "Svislajon" Rodoljub Drašković, koji je rekao da je Branku krasilo bogatstvo duha, brižnost, nježnost, gordost i uspijeh na svim poljima života.

"Imala si rašta živjeti, kao kćerka, majka, supruga. Brinula si i nosila porodične obaveze, darivala si plemenitost i nosila odgovornost za cijelu svoju porodicu, voljela si i bila voljena. U poslu si bila visoki profesionalac. Industrija alata je bila tvoj dom. Darovala si joj svoju mladost i zrele stvaralačke godine, brinula, strepila, borila se svom svojom energijom i vjerovala u bolju budućnost", naveo je Drašković.

Drašković je istakao da je sa Brankom riješavo probleme, radovao se svakom poslovnom uspijehu i vjerovao da će Industrija alata ponovo postati dragulj privrede Trebinja i cijele Hercegovine.

komemoracija branka ratkovic (5).jpg

"Skoro smo definisali poslovne planove za posljednji kvartal ove godine. Bila si puna optimizma, da će Industrija alata zajedno sa tobom ostvariti ciljeve i da će i ova godina biti u nizu uspješnih godina. Vjerujem da ćemo ostvariti ciljeve, a gorko žalim, što se zajedno nećemo radovati, kao što smo se radovali prethodnih godina", naveo je Drašković.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je sa neizmjernom tugom primio vijest da se upokojila Branka Ratković - žena koja je u ovom gradu ostavila trajni pečat i koja će zauvijek ostati u sjećanjima svojih sugrađana.

On je istakao da će grad Trebinje Branku pamtiti po razboritosti i energiji koja se rijetko susreće, kao ženu koja je ulijevala snagu i povjerenje svakome ko ju je poznavao.

komemoracija branka ratkovic (4).jpg

"Sa Brankom smo kontinuirano sarađivali i dijelili radost mnogobrojnih uspjeha - kako zajedničkih, tako i onih koje je postizala tokom života - kao žena, majka, baka i uspješan rukovodilac preduzeća", naveo je Ćurić.

Ćurić je kazao da su Brankini najbliži saradnici i članovi kolektiva Svislajon industrije alata svjedoci neizrecive čovječnosti i jednog ljudskog odnosa koji je njegovala u poslu, a nadasve sposobnosti i zalaganju za "običnog radnika".

Član uprave "Industrije alata" Jovanka Uljarević istakla je da je Branka odlučno koračala kroz sve prilike i neprilike na koje svi ljudi nailaze tokom svog života, ne bježeći od problema, već prihvatajućii sve životne terete i obaveze.

Ona je istakla da je Branka istinski vjerovala da Industrija alata, uz podršku i viziju Rodoljuba Draškovića, može uspjeti i opstati na surovom tržištu.

komemoracija branka ratkovic (2).jpg

"Bila je u pravu. Opstali smo i uspjeli smo. Znala je da donosi odluke i preizme odgovornost u kolektivu gdje je provela čitav radni vijek, a posljednjih sedam godina kao generalni direktor, obezbjeđujući stabilnu poziciju na tržištu i napredak po svim ekonomskim pokazateljima", navela je Uljarevićeva.

Povodom smrti Branke Ratković izraze saučešća uputili su predstavnici kompanije "Svislajon" iz svih država u kojima posluje, predstavnici poslovnih partnera iz Italije, Španije, Turske, Kanade, Srbije, Slovenije.

Branka Ratković biće sahranjena danas u 16.00 časova na gradskom groblju u Podgljivlju.

komemoracija branka ratkovic (1).jpg