Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Ratko Perić predvodio je danas Svetu misu u katedralnoj crkvi Male Gospe u Trebinjupovodom dana zaštitnika Trebinjske-mrkanske biskupije - Svetog Mihovila arhanđela.

crkva katedrala trebinje misa (1).JPG

Biskup Perić poručio je u besjedi da je Sveti Mihovil bio na čelu vojske anđela, duhovnih bića koja su se razumom i slobodnom voljom opredijelila za Boga i braneći njegovu čast i ugled ustala protiv vojske božijih protivnika.

Tako se i vjerujući narod ovog kraja, kazao je biskup, još od 11. vijeka opredijelio za Mihovila Arkanđela „da on štiti i brani ovaj grad Tribuniju i ovu biskupiju“.

„Mi na ovaj svečani dan Trebinjske biskupije molimo moćan zagovor Svetog Mihovila kod Boga protiv njegova direktna protivnika Lucifera. Molimo njegovu zaštitu svih naših porodica, djece i mladosti, očeva i majki, sveštenika i redovnika, katolika i pravoslavnih, i svih stanovnika ovog mjesta i kraja – da se držimo božijeg reda i puta, odričući se đavola i njegovog sjaja, prividnog i lažnog“, poručio je vjernicima biskup Perić.

U okviru proslave zaštitnika ove biskupije sinoć je u trebinjskoj katedralnoj crkvi priređen koncert na orguljama.

crkva katedrala trebinje misa (2).JPG

crkva katedrala trebinje misa (3).JPG