Opozicioni trojac narodnih poslanika u petak u Banjaluci organizuje nove proteste povodom najavljenog poskupljenja struje za domaćinstva.

Stanivukovic trivic vukanovic.jpg

Narodni poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović pozvali su građane da zajedno kažu dosta poskupljenjima koja postaju neizdrživa.

– Ovo je šesto poskupljenje u posljednje vrijeme i to zaista postaje neizdrživo. Poslije niza poskupljenja u Banjaluci, poslije poskupljenja goriva u cijeloj državi, sada nam poskupljuje i struja i to baš pred zimu – rekao je Stanivuković.

Mirno okupljanje građana planiraju u 18 časova u petak, na Trgu Krajine, ali, samo ako prethodno dobiju dozvolu za to.

– Dolazi zima, troškovi su sve veći i jedan kućni budžet sa platama koje ne rastu i niskim penzijama to teško podnosi. Kada je premijer Radovan Višković je najavljivao poskupljenje struje privrednicima, rekao je da struje u domaćinstvima neće da poskupi. Evo poskupjela je, i to ne za neke, nego za sve jer ide zima – rekao je on.

Stanivuković poziva sve građane da se pridruže jer, kako kaže, ako poslije ovog poskupljenja ostanemo kod kuće šaljemo poruku da možemo još da trpimo.

Skuplja za one koji više troše

Podsjećamo, struja za domaćinsta u Republici Srpskoj uskoro će biti skuplja i to po sljedećem prinicpu: Cijena za potrošnju od 500 do 1.000 kilovata biće veća, dok će za potrošnju veća od 1.000 kilovata cijena biti tržišna.

Iako je premijer objasnio da će struja biti skuplja samo za one koji troše za luksuz, kao što je grijenje privatnih bazena, mnogi građani su već u strahu, posebno višečlane porodice koje uvek troše preko 500 kilovata.