Gradonačelnici Trebinja Mirko Ćurić i Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakli su danas u Trebinju da će ova dva grada nastaviti saradnju i razmjenu iskustava, prvenstveno, u oblasti turizma i podrške poljoprivrednicima.

sastanak delegacije trebinje istocno sarajevo.jpg

Ćurić je istakao da Grad Trebinje kolegama u Istočnom Sarajevu može da ponudi značajna iskustva u oblasti poljoprivrede, posebno sa aspekta osnivanja Agrarnog fonda, koji u ovom romanijskom gradu tek treba da počne da djeluje.

"Stojimo na raspolaganju našim kolegama u Istočnom Sarajevu. Osim poljoprivrede, kao dva turistička mjesta, tu su i mogućnosti dodatne saradnje u oblasti turizma, koja je do sada, kroz saradnju dvije turističke organizacije, na veoma visokom niovu", naveo je Ćurić.

On je istakao da je delegaciji iz Istočnog Sarajeva, koju su činili zamjenik gradonačelnika, predsjednik Skupštine, direktori Agrarnog fonda i Turističke organizacije, prenio i pozitivna iskustva iz oblasti politike prema mladima, socijalne politike, te dogovorena zajednička saradnja u oblasti prijedloga za promjenu zakonskih akata i podakata posredstvom Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Ćurić je kazao da političke barijere ne smiju da budu prepreka za saradnju i da treba da se spoje ljudi koji žele da rade i da unapređuju život u ove dvije lokalne zajednice.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao je da će sa Trebinjem napraviti zajedničku turističku ponudu.

Prema njegovim riječima, tokom razgovora dosta pažnje je posvećeno boravišnoj taksi i sivoj zoni koja se pojavljuje u ovoj oblasti, o inspkecijskom nadzoru te pitanjima funkcionisanja komunalne policije.

„Za nas od velikog značaja je bio razgovor o Agrarnom fondu koji je nedavno osnovan u Istočnom  Sarajevu a u razgovoru sa domaćinima iz Trebinja saznali smo neke primjere dobre prakse koji nama mogu biti od velike pomoći“, rekao je Vuković.

Direktori turističkih organizacija Trebinja i Istočnog Sarajeva Marko Radić i Igor Tošić saglasni su, kako su danas rekli,  da je naredni period idealan trenutak za realizaciju zajedničkih projekata u smislu promocije Trebinja i Istočnog Sarajeva, te još bolje ponude turističkih potencijala.