Košarkaši "Leotara" su i u trećoj prijateljskoj utakmici pobijedili i to ovaj put KK "Dubrovnik" sa 76:67 (21:10, 12:22, 14:13, 29:22).

kosarka leotar pripreme (2).JPG

Premijerligaš BiH je teže nego što se očekivalo pobijedio člana Prve lige Hrvatske. Iako je prva četvrtina riješena u korist domaćina sa 11 koševa razlike očito je da je ekipa Leotara podcijenila goste koji u svojim redovima nisu imali visokih igrača i kod njih je stvorio osjećaj "lako ćemo".

Ali sa druge strane Dubrovčani su se pokazali kao brza, energična, ekipa koja je imala dobru tranziciju. To je pokazano tokom druge četvrtine tako da se na poluvrijeme otišlo sa minimalnom razlikom 33:32.

Tokom drugog poluvremena održavala se razlika od rnekoliko koševa u korist Trebinjaca, a kraj utakmice dočekan je sa rezultatom 76:67.

Nakon utakmice trener Miro Vukoje je rekao da je dobro za njegovu ekipu što se ovo desilo i da su spušteni na zemlju.

"Moramo imati u vidu da je ekipa u drugoj fazi podigla još više intenzitet, ima umora, ali su nam ovakve utakmice dobro došle. Ja sam zadovoljan odnosom mojih igrača sada prema obavezama i to momci rade besprijekorno"  istakao je Vukoje.

KK "Leotar": Raičević 6, Aleksić 18, Tunguz 1, Damjanović 5, Marić, Rikalo 11, Andrejević 5, Milidragović, Ninković 13, Šakotić 13, Dedijer 4, Milošević. Trener: Miro Vukoje.

KK "Dubrovnik": Petrović 2, Stasjuk 8, Šeparović 14, Došen 4, Dubelj 16, Mustakić 2, Raguž 7, Vodopija, Tritela 12, Urukalo 2. Trener: Željko Vreća.