U Trebinju će 25. septembra biti održana Treća konferenciju preduzetništva žena u Republici Srpskoj u organizaciji Privredne komore i Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske.

poslovna zena.jpg

“Osnovni cilj konferencije je promovisati žensko preduzetništvo, ohrabriti postojeće i buduće preduzetnice za nove preduzetničke projekte, te kroz razmjenu iskustava unaprijediti njihovu saradnju u regionu“, saopšteno je iz Privredne komore.

Programom konferencije predviđeno je i održavanje motivacionog predavanja, sa osvrtom na problematiku i osnaživanje žena u preduzetništvu, te dvije panel diskusije kroz koje će biti predstavljena iskustva preduzetnica iz zemlje i regiona.

Predviđeno je potpisivanje sporazuma o saradnji između udruženja žena iz regiona, dok će u okviru Evropske mreže preduzetništva biti održani i bilateralni susreti učesnika.

Konferencija će biti održana u okviru projekta “PPŽ RS – Podrška preduzetništvu žena Republike Srpske”, koji implementira Komorski sistem Republike Srpske.

Organizacija konferencije realizuje se pod okriljem Evropske mreže preduzetništva, a podržana je i od Evropske banke za obnovu i razvoj.