U drugoj prijateljskoj utakmici pred početak Premijer lige BiH KK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio HKK "Čapljina" sa 94:72 (22:22, 13:16, 30:14, 29:20).

Kosarka leotar.jpg

Trebinjski premijerligaš je bio bolji u drugom poluvremenu, a čapljinski u prvih dvadeset minuta.

Rezultat večerašnje utakmice sam po sebi ništa ne znači jer je to bila sasvim drugačija utakmica nego protiv KK "Lovćen".

Tokom prvih 20 minuta gosti su odlično igrali. Sve im je polazilo za rukom, ofanzivni skok, šut - za razliku od domaćina, kome tranzicija i agresivna odbrana nije uspjevala.

Sve je to koristio protivnik tako da je to rezultiralo i njegovom prednošću tokom prvog poluvremena.

Drugih 20 minuta, bila je druga priča, jer je Leotar stavio sve pod kontrolu, krenuo je šut, asistencije, a bilo je i atraktivnih poteza i zakucavanja.

Najefikasniji kod pobjednika bili su Rikalo sa 28, Andrejević i Aleksić sa 15, a kod gostiju Barbakov i Širić sa 15 koševa.

Nakon utakmice trener Miro Vukoje bio je zadovoljan igrom svojih igrača.

"Zahvalio bih se svojim igračima na besprijekornom zalaganju na treninzima, utakmicama i nadam se da će stvari izgledati jako dobro. Novo u našoj igri je što smo proširili roster i igramo još brže nego prošle godine. To njegujemo i na tome ćemo insistirati. To je naša filozofija, igrače smo selektirli po tom osnovu i dali im do znanja da se tako moraju i ponašati", istakao je Vukoje.

Sljedeću pripremnu utakmicu Trebinjci igraju protiv KK "Dubrovnik".

KK "Leotar": Fržović, Raičević 5, Aleksić 15, Tunguz 4, Damjanović 4, Marić, Rikalo 28, Andrejević 15, Milidragović 6, Ninković 14, Dedijer 1, Milošević. Trener: M. Vukoje.

HKK "Čapljina": Ivanković 4, Sinadinović 4, Barbakov 15, Širić 15, Dragičević, Lužaić 8, Musulin. Bungei 6, Meyer 2, Radak, Pajič 8, Milin 10. Trener: B. Džidić.