Trinaesti septembarski dan učenici i profesori Osnovne škole „Petar II Petrović Njegoš“ iz Bileća kažu pamtiće kao poseban i veoma značajan, jer je danas ovu školu posjetila nekadašnja učenica Tijana Bošković.

Tijana boskovic bileca skola.jpg

Na opšte oduševljenje učenika Tijana je obišla školsku salu u kojoj je i počela trenirati odbojku, a u razgovoru sa razrednim starješinom Veselinkom Radovanović prisjetila se svojih odbojkaških početaka, školskih drugova i prvih nestašluka. 

„Srećna sam kada se sretnem ili čujem sa drugovima iz školskih klupa. Radujem se što sam danas ovdje, što razgovaram sa svojim nastavnicima. Učenicima sam poručila da vrijedno treniraju, da uče i slušaju nastavnike“, kaže Tijana Bošković. 

Prvih Tijaninih utakmica sjeća se i profesor fizičkog vaspitanja Miroslav Perućica.

„U tom periodu kada je Tijana igrala za školu osvajali smo samo prva mjesta na takmičenjima, tri puta smo bili pobjednici školskog takmičenja na nivou Republike Srpske. Sjećam se da smo jednom osvojili set sa konačnim rezultatom 25:0“, rekao je Perućica.

Tijana je posjetila i Narodnu biblioteku „Vladimir Gaćinović“ gdje su joj uručene fotografije autora Miša Kisića i knjiga „Znameniti potomci gorštaka, Zahumlja, Travunije i središnje Hercegovine“.

Ova knjiga koja govori o znamenitim ljudima iz Hercegovine završava biografijom zlatne Tijane Bošković.

Naša sugrađanka Radmila Šinik Tijani je poklonila svoju knjigu „Pišite MAMA velikim slovom“.

I u Osnovnoj školi i Uu Nnarodnoj biblioteci kao najveći Tijanin uspjeh istakli su činjenicu da je ona i danas nakon svih medalja ostala ona ista djevojčica, ljubazna, susretljiva i uvijek nasmijana.