Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Počeli Dani Vojvodine u Trebinju

U Trebinju su danas počeli dvodnevni Dani Vojvodine nu našem gradu, tokom kojih će iti predstavljena bogata turistička ponuda ove srpske regije privredi, stanovništvu i turistima u Trebinju.

dani vojvodine u trebinju (2).jpg

Predsjednik trebinjske Skupštine grada Dragoslav Banjak rekao je da su Dani Vojvodine prilika za jačanje tradicionalnih veza između Hercegovine i Vojvodine, koje imaju, prije svega, kulturni karakter.

"Ove veze, ujedno, otvaraju i mogućnosti za unapređenje njihovo unapređe u svakom drugom pogledu, a na prvom mjestu mislim na njihov privredni karakter“, naveo je Banjak.

Predsjednik Privredene komore Republike Srpske Branko Đurić istakao je da su Dani Vojvodine podstrek za zajednički rad, koji može da doprinese razvoju turizma u regionu.

"Kroz zajedničke projekte, uvezivanjem svih raspoloživih potencijala, možemo da damo jedinstvenu ponudu sve zahtjevnijim domaćim i turistima iz svijeta", istakao je Đurić.

Direktor Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović navela je da je manifestacija Dani Vojvodine prilika da se uporede neke zajedničke turističke ponude Hercegovine i Vojvodine.

„Mi ćemo tokom ovih dana imati priliku da uporedimo neke zajedničke turističke proizvode, kao, na primjer, da ukrstimo čaše vranca, koji je tipično vino za Hercegovinu ili blatine sa našom frankofko, odnodno žilavke i rizlinga“, istakla je Pavlovićeva.

dani vojvodine u trebinju (2).jpg

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Marko Radić kazao je da su turisti iz Srbije i Vojvodine na prvom mjestu po broju ostvarenih noćenja u Trebinju u ovoj godini, te da je to, izmeđuostalog, rezultat dosadašnje saradnje.

„Mi smo česti gosti u Srbiji i Vojvodini, učestvujemo na sajmovima, njihovi  turisti dolaze u Trebinje. Ta spona je jasna kada je turizam u pitanju i ovo je još jedan dodatak cijeloj toj priči - da još više učvrstimo našu saradnju i da kroz ovakve susrete stvaramo još bolje uslove za razmjenu turista, ideja i projekta koji mogu da obogate turističku ponudu“, rekao je Radić.

Na manifestaciji će, osim Turističke organizacije Vojvodine, učestvovati vojvođanski vinari i ugostitelji, članovi Privredne komore Vojvodine, Novosadskog sajma, turističkih organizacija Vršca, Subotice, Šida, Iriga, Čeneja, privrednici, udruženja i delegacije pokrajinske vlade Vojvodine.

Na gradskom korzou predstavljeni su turistički potencijali Vojvodine građanima Trebinja i brojnim turistima.

Posjetioci i sutra mogu da uživaju u prezentaciji turističke ponude Vojodine - od 11.00 do 17.00 časova.

Tagovi:

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja