Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su juče 11. septembra 2019. godine lišili slobode lice inicijala Z.K. zbog sumnje da je počinilo krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i oštćenje i oduzimanje tuđe stvari.

policija.jpg

Naime, policijski službenici Policijske policijske uprave Trebinje su provodeći planske aktivnosti iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, 11. septembra 2019. godine oko 21.30 časova u ulici Nikšićki put uočili da lice inicijala Z.K. koje je upravljalo motociklom marke „Gilera“ odbacuje zamotuljak u kome se nalazila zeljasta biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Prilikom zaustavljanja navedenog motocikla, lice je od sebe odbacilo zamotuljak u kome se nalazila zeljasta biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i celofanski zamotuljak u kome se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid.

U momentu prilaska policijskih službenika, navedeno lice je više puta udarilo pesnicom u prednje vjetrobransko staklo službenog vozila, marke „Reno“, nakon čega je od strane policijskih službenika lišeno slobode. 

O navedenom događaju obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju dokumentovanja navedenih krivičnih djela.