U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i rjeđim pljuskovima u drugom dijelu dana.

kisa sunce.jpg

Sunčano će biti na jugu, gdje se mogu očekivati prvi poslijepodnevni pljuskovi, potom u centralnim krajevima, a zatim i na sjeverozapadu, u centralnoj Posavini i Semberiji, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće umjeren zapadni, a poslije podne jugozapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 21 do 26, na sjeveroistoku i jugu moguće da bude stepen više, a u planinama na zapadu od 18 stepeni Celzijusovih.

U Bijeljini je u protekla 24 časa palo najviše kiše, 18 litara po metru kvadratnom, zatim u Trebinju 14, Mrkonjić Gradu 13, Srpcu osam, Zvorniku šest, a na Mrakovici, u Doboju, Prijedoru, Šipovu i Banjaluci četiri litra.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, a pljuskova i slabe grmljavine ima na krajnjem jugu i na jugoistoku.

Najsvježije jutros je bilo na Sokocu gdje je izmjereno sedam stepeni u 8.00 časova, zatim na Bjelašnici osam, u Kalinoviku, Gacku i Livnu deset, na Han Pijesku i na Ivan Sedlu 11, na Čemernu, u Nevesinju, Srebrenici, Šipovu, Bugojnu, Sarajevu i Tuzli 12, u Mrkonjić Gradu, Foči, Rudom, na Mrakovici, u Ribniku 13, a u Bijeljini, Zvorniku, Višegradu, Bihaću, Gradačcu i Jajcu 14 stepeni.

U Banjaluci, Brčkom, Bileći, Novom Gradu, Srpcu i Sanskom Mostu jutros je izmjereno 15 stepeni, u Doboju, Grudama i Širokom Brijegu 16, u Prijedoru 17, u Mostaru i Trebinju 18, a u Neumu 20 stepeni Celzijusovih.