U trebinjskom Kulturnom centru otvorena je samostalna izložba radova Miodraga Manojlovića pod nazivom “Neznatno” umjetnika.

Izlozba miodrag manojlovic2.jpg

Izložba obuhvata selekciju medijskih raznovrsnih radova, crteža, animacija, ovog umjetnika u posljednjih desetak godina.

Jedan od kustosa izložbe je istoričar umjetnosti koji živi i radi u Insbruku Elio Krivdić.

“Moj zadatak je da osim teksta, zajedno sa Igorom Bošnjakom postavim izložbu, odnosno radove koje je Manojlović sam izabrao. Ovdje se radi o presjeku opusa u kojima se pretežno bavi crtežom, video animacijom i to je za mene sve jedan prošireni medij u okviru njegovog djela”, rekao je Krivdić.

Autor izložbe Miodrag Manojlović izrazio je zadovoljstvo što je njegova izložba u Trebinju i da će publika u ovom gradu moći da upozna njegov rad.

"Inače sam sklon crtanju i tehničkom oblikovanju, medijima, radim na tom polju i sve je to krenulo spontano. Prirodno se spojilo da radim ručno, analogno, digitalno i jednostavno brzo prelazim iz analognog u digitalni medij, video, crtež, fotografija", istakao je Manojlović.

Izložba će biti otvorena do 28. Septembra, a organizator je Udruženje građana “Rez” iz Banja Luke u saradnji sa Kulturnim centrom.

Izložbu su pomogli Univerzitet za poslovne studije Banja Luka i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Izlozba miodrag manojlovic1.jpg