U 5. kolu Druge lige Republike Srpske FK "Leotar" je pobijedio na svom terenu FK "Drina HE" iz Višegrada sa 2:0 (1:0).

fk leotar romanija.jpg

Nakon poraza u prošlom kolu, domaćin je od početka gostima dao do znanja da ne računaju na bodove i imao je terensku inicijativu.

Od prvog minuta Trebinjci su stvarali prilike pred golom Višegrađana.

U 3. minutu Milićev udarac završava preko gola gostiju, a u 7. minutu Medan je naletio na loptu, koja završava pored lijeve stative golmana Bojanovića.

Domaćin je imao još dvije prilike, ali gol je postignut u 19. minutu. Sa lijeve strane loptu u šesnaesterac je nabacio Milić koja pada na glavu Ristića i to je 1:0.

U 43. minutu golman gostiju se istakao jer je prvo odbranio udarac Sekulovića, a na odbijenu loptu je naletio Šešelj, ali opet je odlično reagovao Bojanović i loptu izbacio u korner.

Rezultatom 1:0 odlazi se na poluvrijeme.

Domaćini su u 48. preko Šešelja i u 50. minutu preko Medana imali prilike, ali golman Drine je odlično reagovao.

Ipak, gosti se nisu mogli odbraniti u 54. minutu kada je sa desne strane loptu nabacio Čolić, a glavom je Medan poslao u mrežu Drine za 2:0.

Do kraja utakmice bilo je još nekoliko prilika za domaće, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić po prvi put je bio zadovoljan igrom svoje ekipe, naročito u prvih 45 minuta.

"Vidi se napredak i ono što smo radili mjesec dana pokazali smo na terenu. Zadovoljan sam, osvojili smo tri boda i idemo dalje" sa osmijehom na licu", rekao je Ćurić.

U sljedećem kolu Leotar je ponovo domaćin, a u Police stiže FK "Velež" iz Nevesinja.

FK Leotar: Perišić, Čolić, Andrić, Milić (od 67. minuta Simović), Šešelj, Ramić (od 60. minuta Begenišić), Zečević, Medan, Popović, Ristić (od 71. minuta Nikolić), Sekulović. Trener: Oleg Ćurić.

FK Drina HE: Bojanović, Ml.Vuković, Knežević, Milović, Marković, Baranac, Lozo, Krsmanović (od 71. minuta Ma.Vuković), Mitrašinović, Gračanin, Vrećo. Trener: Jadranko Janjić.