Na Marin dvoru u centru Trebinju tokom jučerašnjeg dana počelo je postavljanje konstrukcije led ekrana na fasadu jednog od stambenih objekata bez dozvole nadležnih organa, što će značajno narušiti sliku tog dijela centra grada, zbog čega su reagovali nadležni inspektori, policija i građani.

led ekran trebinje.jpg

U nadležnom Odjeljenju za inspekcijske i poslove komunalne policije kažu za TrebinjeLive.info da vlasnik led ekrana nema dozvolu za njegovo postavljenje, te da mu je naloženo da konstrukciju ukloni, a da su komunalni policajci počeli sa postavljanjem trake zabrane.

Inspektori su, navode u ovom Odjeljenju, vlasniku ekrana napisali dvije kazne, jer nije želio da postupi po njihovom nalogu i obustavi postavljanje ekrana.

"Juče smo napisali dvije kazne za dvije reklame istog vlasnika na Marin Dvoru, a ukoliko sada ukloni traku, kao što prijeti, podnijećemo krivičnu prijavu", navode u ovom Odjeljenju.

To vlasniku ekrana nije bilo dovoljno, pa je na terenu morala da interveniše i policija, ali i nekoliko građana iz obližnjih zgrada.

Ni Trebinjci sa Marin Dvora ne gledaju blagonaklono na novi ekran, posebno jer je u neposrednoj blizini spomen soba i Spomenika braniocima Trebinja od 1991. do 1995. godine.

Kažu, nije red da se tu postavi, a i centar je grada.

"Ne smije se dozvoliti da se centar grada pretvori u kičeraj. Moramo da čuvamo našu arhitekturu, ovu ljepotu građevina, a ne da na njih stavljamo šta god nekome padne na pamet", kaže jedan naš sugrađanin.

Predlaže, što je ranije i bila najava nadležnih, da se svi reklamni panoi u centru grada uklone, a da se postavljanje reklama omogući isključivo na izloge, vrata i prozore pravnih lica.

"Obećali su da će to uraditi, ali su očigledno nečiji pozivi dovoljni da im se izađe u susret i ne ide u opštu korist", priča ovaj Trebinjac.