U naselju Bregovi, između stambenih zgrada, počele su pripreme za ocrtavanje parking mjesta, nakon čega će početi naplata parkiranaj vozila u ovom dijelu grada.

parking trebinje.jpg

Prema regulacionom planu Bregovi, predviđeno je ocrtavanje oko 80 parking mjesta.

Postavljanje parkomata predviđeno je do kraja godine, a plaćanje karte do tada biće moguće pomoću m:tel aplikacije i putem SMS poruke, odnosno kupovinom karte na kioscima.

Ocrtavanje pakinga i njegova naplata sprovodi se na osnovu odluke koja je donesena na zahtjev građana ovog dijela Trebinja, koji, zbog velikog broja vozila, često nemaju gdje da parkiraju svoje automobile.

Stanovnici stambenih zgrada ispred kojih će se naplaćivati parkiranje vozila imaće mogućnost da kupe povlašćenu mjesečnu parking kartu čija će cijena iznositi 10,00 KM.

Svi ostali koji na ovim parkinzima budu parkirali svoja vozila cijenu parkinga plaćaće 1,50 KM od 15. maja do 15. septembra, odnodno 1,00 KM od 15. septembra do 14. maja po započetom sati.

Stanovnici ovog dijela Bregova podržavaju naplatu, jer, kako su nam rekli, do sada je vladao saobraćajni haos.

"Ispred svoje zgrade nemam gdje da parkiran vozilo. Iz cijelog grada dolaze i ovdje parkiraju, jer znaju da je besplatno i onda mi moramo da kružimo i tražimo parking", navodi ova Trebinjka.

Ona kaže da je cijena od 10 KM prihvatljiva i da vjeruje da će početak naplate parkiranja vozila uvesti značajan saobraćajni red u ovom dijelu ovog trebinjskog naselja.

Prema ranijoj skupštinskoj odluci, naplata parkinga počeće i u Garibaldijevoj ulici-kod nebodera po istim uslovima kao i u Bregovima.