Raskrsnica ispod Bolnice, gdje se iz pravca ove zdravstvene ustanove vozila uključuju u ulicu Cara Dušana, uskoro će biti sanirana, čime će biti riješena brojna ulegnuća asfalta.

raskrsnica trebinje.jpg

U toku je redovna procedura za njeno saniranje, nakon čega će na teren prvo radnici "Vodovoda", a zatim i nadležni iz puteva.

Na ovom dijelu puta, prije njene cjelokupne sanacije, uvjeravaju nadležni, mora se promijeniti dio vodovodnih cijevi, a planirano je i uklanjanje "ostrva" kako bi se napravilo lakše skretanja autobusa ka Hercegovačkoj gračanici.

Trebinjci kažu da se ovom raskrsnicom više ne može bezbjedno saobraćati, da je asfalt u potpunosti uništen i da je svako skretanje opasnost da se ošteti vozilo.

O ovom problemu ukazano je i na Skupštini grada, ali i na društvenim mrežama.

Osim raskrsnice, na ovom dijelu puta ispod Bolnice problematično je i parkiranje vozila na saobraćanicu od strane nesavjesnih vozača, uslijed čega se, nerijetko, blokira put do Bolnice i Doma zdravlja, što je posebno rizično.

"Ovaj problem treba hitno riješiti. Ljudi voze auta, ostave ih nasred puta i odu da piju piće u obližnje kafiće. To je nedopustivo jer je možda u tom momentu nečiji život ugrožen, a od njihovih vozila se jedva prolazi, a nekada ne može bez sirene", kaže nam jedan Trebinjac.