Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Stipendije fonda "Dr Milan Jelić" za 17 najboljih na drugom i trećem ciklusu studija

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević potpisao je ugovore sa 17 najboljih stipendista Fonda "Dr Milan Jelić" drugog i trećeg ciklusa studija za akademsku 2018/2019. godinu, za šta je izdvojeno 120.000 KM.

studenti.jpg

Student violine na Muzičkom konzervatorijumu u Trstu Kristina Ivanović naglasila je da je od izuzetnog značaja što Republika Srpska vodi računa o najboljim studentima.

- Bilo kakav novčani doprinos značajan je za nastavak školovanja i unapređenje znanja, rekla je Ivanovićeva.

Student politikoloških doktorskih studija Univerziteta u Beogradu Rajko Petrović zahvalio je Vladi Srpske što vodi računa o najuspješnijim studentima i ocijenio da Republika Srpska prednjači u regionu u dodjeli stipendija studentima.

Rajčević je istakao da je sa stipendistima razgovarao o predstojećim procesima u visokom obrazovanju u Srpskoj.

- Veoma je važno što sam od najuspešnijih studenata čuo mišljenje u kom smeru bi trebalo da se razvija visoko obrazovanje u Republici Srpskoj. Konstatovali smo i da je Fond "Dr Milan Jelić" kvalitetan sistem stimulacije za studente u Srpskoj, ali i u inostranstvu, rekao je Rajčević novinarima.

Rajčević je podsjetio da je od 2007. godine za najbolje studente izdvojeno 11 miliona konvertibilnih maraka.

On je naveo da je za studente drugog ciklusa predviđen jednokratni iznos od 5.000 KM, a za studente trećeg ciklusa 10.000 KM.

Tagovi:

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja