U prijateljskoj utakmici u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" RK "Leotar" pobijedio je RK "Lovćen" iz Cetinja rezultatom 30:28 (18:15).

rk leotar rk cetinje (2).JPG

Prvak Crne Gore poražen je u pravoj prijateljskoj utakmici, ali sa dosta grešaka sa obje strane.

Nakon početnog vođstva gostiju od 1:2 i 2:3, domaćini su izjednačili i preuzeli su inicijativu tako da 15. minutu vode sa 9:5. Tu prednost održavali su do kraja poluvremena tako da se na odmor odlazi sa rezultatom 18:15.

U drugih 30. minuta razlika iz prvog poluvremena je sve do 45. minuta, kada Cetinjani dolaze do izjednačenja 25:25. Nakon toga domaćin dodaje ponovo gas i u 56. minutu je 28:26, a krajnji rezultat je 30:28.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Srdanović i Milićević sa 7 golova, a kod poražene ekipe Stanović sa 9 i Latković sa 8 golova.

Trener Leotara Darko Tavrić bio je nezadovoljan igrom svoje ekipe.

"Ovu utakmicu smatram kao prvu prijateljsku jer nam je onaj turnir došao u nezgodno vrijeme kad nismo uspjeli da odradimo ni sedam, osam treninga. Nisam zadovoljan posebno u segmentima obrane jer je bilo dosta kalkulisanja, rupa, nediscipline, izletanja, tako da su to stvari na kojima moramo da radimo do početka prvenstva", istakao je Tavrić.

U nedjelju Trebinjci idu u Gornji Vakuf-Uskoplje na turnir prijateljstva pod sloganom "Zajedno smo bolji, zajedno nam je bolje" gdje će, osim domaćina MRK Sloga", igrati RK "Obilić" iz Beograda i RK "Bosna" iz Visokog.

rk leotar rk cetinje (1).JPG

RK "Leotar": Radović, Savović, Draganić 6, Milićević 7, Milojević 3, Nikolić 1, Ninković, Ratković, Uljarević 2, Janković 2, Srdanović 7, Grk, Parežanin, Stojanović, Orbović, Abramović 2. Trener: Darko Tavrić.

RK "Lovćen": Borozan, Bjelica 1, Pajović, Ankesen, Damjanović, Bulajić 3, Vukićević 6, Lakićević, Pejović, Stanović 9, Borilović, Latković 8. Trener: Duško Milić.