Košarkaši Leotara su u ponedjeljak počeli sa pripremama za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2019/20, koja počinje 12. oktobra.

kk leotar (1).jpg

Kompletan pripremni period, koji se sastoji iz bazičnog i tehničko-taktičkog dijela, kao i odigravanje prijateljskih mečeva, obaviće se u Trebinju, gdje postoje svi uslovi za to kao što je stadion sa tartan stazom i sportska dvorana "Miloš Mrdić".

Leotar su u prelaznom roku na spoljnim pozicijama pojačali novi/stari članovi Marko Rikalo (povremeni reprezentativni plejmejker selekcije BIH) i Vladimir Aleksić, bivši kapiten Leotara koji je prethodne dvije sezone nosio kapitensku traku u Mladosti iz Mrkonjić Grada.

kk leotar (2).jpg

Što se tiče unutrašnjih pozicija, nova pojačanja Leotara su Aleksandar Andrejević 212 cm visok centar, rođeni Leskovčanin koji dolazi iz KK "Ohrid" i Filip Dedijer na poziciji četiri koji je stigao iz Čačka.

Novo lice na pripremama je i mladi i talentovani Pavle Tupanjanin, koji će biti priključen seniorskom i juniorskom pogonu.

“Za sada je najbitnije da se prebrodi ovaj, za igrače, fizički najteži dio i da sve prođe bez povreda, a potom slijede i pripremni mečevi kako bi se nastavili uigravati i predstavili trebinjskoj publici u najboljem svjetlu”, kažu iz stručnog štaba KK Leotar.