U Gradskom parku u Trebinju posađena su 23 stabla drveća povodom 23. Susreta mladih Republike Srpske, koji se do sutra održavaju u našem gradu.

sadnja drveca mladi gradski park.jpg

Drveća su posadili gradonačelnik Mirko Ćurić i učesnici Susreta mladih, ističući da je ovo samo jedna od aktivnosti koja je tokom četvorodnevnog druženja predviđena da se realizuje u Trebinju.

Ćurić je rekao da Grad Trebinje podržava sve aktivnosti mladih i da je sadnja 23 stabla drveća samo jedna od zajedničkih akcija Gradske uprave i Omladinskog savjeta Srpske.

"Otvorili smo i kancelariju mladih, a sadnja ovih stabala pokazuje i društvenu odgovornost ovih mladih ljudi", naveo je Ćurić.

Član Omladinskog savjeta Srpske Živko Ćetojević zahvalio se gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci koju su im pružili u proteklim godinama prilikom organizovanja Susreta mladih.

"Grad Trebinje se  pokazao kao dobar domaćin. Vjerujem da ćemo nastaviti sa organizovanjem ove manifestacije u najjužnijem gradu Srpske", naveo je Ćetojević.

Cilj manifestacije, koja će trajati do 30. avgusta i koja je okupila oko 250 mladih iz 43 lokale zajednice iz RS, jeste da podstakne mlade iz Srpske na umrežavanje, kreativan rad i druženje kroz zabavu i interaktivno učenje.

Riječ je o najvećem okupljanju mladih u Srpskoj sa edukativno-sportsko-zabavnim sadržajima, koje organizuju Omladinski savjet Republike Srpske, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i Grada Trebinja.