Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović otvorila je večeras u amfiteatru Hercegovačke Gračanice 23. Susrete mladih Srpske, koja se po sedmi put održava u najjužnijem gradu Republike Srpske.

susreti mladih trebinje 2019 (2).JPG

Otvarajući najveće okupljanje mladih u Republici Srpskoj, Davidovićeva je rekla da se okupilo oko 250 mladih ljudi iz 43 lokalne zajednice iz Republike Srpske Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Rusije.

"Svi vi koji ste došli u Trebinje tokom boravka ćete moći da prisustvujete različitim edukativnim i informativnim sadržajima, sportskim takmičenjima, izletima, ali ono što smatram najbitnijem jeste da ćete imati priliku da se družite, upoznate bolje jedni druge i otklonite predrasude jedni prema drugima ukoliko ih imate", rekla je Davidovićeva.

Predsjednik Omladinskog savjeta Srpske Nikola Stjepanović istakao je da je cilj manifestacije da podstakne mlade na umrežavanje, kreativan rad i druženje kroz zabavu i interaktivno učenje.

"Jedan od mota ovih susreta je 'Reforma obrazovanja', tema koje su kandidovale i Ujedinjene nacije za dan mladih, a isto tako znamo da je ista tema najavljena i u Republici Srpskoj", istakao je Stjepanović.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da ovi susreti mnogo znače gradu, ali i omladini koja živi u njemu jer ona nose aktivnost, a Gradska uprava je tu da ih podrži.

susreti mladih trebinje 2019 (3).JPG

"Bitno je da ovi susreti pomažu kako ljudima iz Trebinja, tako i ljudima koji dolaze. U toj razmjeni iskustva vide šta je to dobro šta se dešava u Republici Srpskoj, ali i u regionu i to kada nauče primjene u svojim sredinama", kazao je Ćurić.

Najavljeno je da će se tokom ove manifestacije u Gradskom parku posaditi 23 sadnice koje će simbolično predstaviti Park mladih i ostati kao trajna uspomena na ove susrete.

Na kraju otvaranja priređen je veličastven vatromet.

Susreti se završavaju 30. avgusta.

Organizator je Omladinski savjet Republike Srpske, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i Grada Trebinja

susreti mladih trebinje 2019 (1).JPG