Miniranje terena kod izletišta Studenac za izgradnju novog vodovodnog sistema lijevom obalom Trebišnjice izazvalo je uznemirenost kod naših sugrađana u Policama, koji kažu da od pucanja mina strahuju za svoju imovinu.

kamenje studenac.jpg

Sve se odigralo u petak kada su radnici angažovani na ovom projektu minirali dio brda iznad izletišta Studenac, ali su tom prilikom, iz nepoznatih razloga, kamenja poletjela više desetina metara.

Kamenja su završila na zelenoj površini izletišta, na okolnim objektima, u rijeci, dok su se kuće u neposrednoj blizini miniranja terena tresle uslijed jakih detonacija.

Trebinjci koji žive u ovom dijelu Polica kažu nam da su se njihove kuće tresle i da nije bio nimalo prijatan osjećaj.

"Sve se zatreslo. Imali smo osjećaj da će sve otići u vazduh. Približavaju se kućama sa radovima, ne znam kako će ovo raditi, ali ako budu ovako kao prošlog puta, odosmo i mi sa kamenom", kaže nam jedan Trebinjac.

Oni nam govore da je tempo radova spor i da im nije jasno kako će radnici položiti cijevi do osnovne škole "Vuk Karadžić" i do Kamenog mosta, gdje je teren, takođe, poprilično težak.

"Tuda ne mogu pucati mine. Vodovodne cijevi se polažu između naših kuća. Ovdje treba struka da vidi šta se može, a šta ne. Ovako nije bezbjedno", kažu nam Poličani. 

U "Buk prometu" - firmi koja je zadužena za radove, navode da je tačno da je došlo do incidenta, da su razgovarali sa vlasnicima objekata kojima je nanesena šteta, te da će istu sanirati.

Kažu i da su nadležne obavijestili o izvođenju radova, te da se sve radi u skladu sa propisima.

U međuvremenu, radnici ovog preduzeća uklonili su kamenje sa zelenih površina izletišta.

U Policijskoj upravi Trebinje rekli su da je posljednji odobreni prevoz eksplozivnih materija za potrebe ovog miniranja bio 23. avgusta i da nisu uočene nepravilnosti.

"Nije bilo ni evidentiranih pojedinačnih prijava od strane građana", naveli su u policiji.