U Trebinju večeras je otvoren drugi omladinski pozorišni kamp i festival „Agon“, na kome će do subote, 31. avgusta, u organizaciji Kulturne scene „Male stvari“, učestvovati više od 70 mladih glumaca iz Višegrada, Foče, Mostara, Zavidovića, Vlasenice, Kaknja i Trebinja.

Agon.jpg

Takmičarski dio programa otvorila je predstava „Analfabeta“ Kulturne scene „Male stvari“.

Menadžer projekta i izvršni direktor Kulturne scene „Male stvari“ Željko Milošević rekao je da je omladinski pozorišni kamp i festival „Agon“ ove godine okupio sedam pozorišta.

Milošević je istakao da će u okviru „Agona“ u Domu mladih svakodnevno biti igrane pozorišne predstave, dok će u kampu „Ušće“ trajati stručne radionice, kojim će rukovoditi prvakinje i glumice Narodnog pozorišta Republike Srpske Slađana Zrnić i Miljka Brđanin, te doktorant dramske pedagogije i rukovodilac DOL scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Miroljub Mijatović

Posljednje festivalske večeri, u petak, 30. avgusta, na Trgu slobode i u Dučićevoj ulici biće izveden zajednički performans svih učesnika „Agona“, a na svečanosti zatvaranja u Domu mladih biće dodijeljene nagrade najboljima.

Žiri ovogodišnjeg festivala čine mladi diplomirani glumci Ana Rudakijević i Miloš Lučić iz Trebinja, te Senad Milanović iz Bugojna.

Svi programi „Agona“ su besplatni.