U Muzeju Hercegovine održan je koncert polaznika Treće ljetne škole za solo pjevanje koja se  organizovala u našem gradu.

Solo pjevanje1.jpg

Osim solo pjevanja, polaznici škole imali su i časove glume i klavira.

Prema riječima predsjednika Udruženja građana za njegovanje klasične muzike "Koral" profesora Klaudije Krkotić iz godine u godinu broj polaznika u ljetnoj školi raste.

"Večeras smo mogli da čujemo lijepu plejadu polaznika ljetne škole. Ovo je za Grad Trebinje i nas jedan divan umjetnički poduhvat. Cjelokupni utisci naših gostiju su pozitivni i svi su oduševljeni gradom i mi smo se kao organizatori trudili da svi imaju lijep ugođaj i da budemo dobri domaćini. Sama činjenica da je već 21 polaznik najavilo ponovni dolazak sve govori", sa osmijehom na licu priča Krkotić.

Po drugi put u Trebinju je profesor iz Jekaterinburga Rima Karačulina.

"Drugu godinu za redom dolaze profesori, učenici, studenti, roditelji i svi oni su vezani za Trebinje. Zahvaljujem se profesoru Klaudiji Krkotić na saradnji i vidimo se i dogodine", iskrena je Karačulina.

Koncert je trajao devedeset minuta a publika je mogla da uživa u pjesmama kompozitora A. Skarlatija, A. Falkonijerija, O. Melera, S. Pogrebova, K. V. Gluka, R. Štrausa, G. F. Hendla, P. I. Čajkovskog, V. A. Mocarta...

Solo pjevanje3.jpg

Tom ljetne škole, predavači su bili dramski umjetnik Ljubo Božović, profesor i umjetnički saradnik na klaviru Belinda Krnić i profesor Klaudija Krkotić.

Učešće je uzelo preko 40 polaznika, učenika, studenata, profesora injihovih roditelja iz Rusije, Crne Gore, BiH i Republike Srpske.

Organizator Treće ljetne škole za solo pjevanje je Udruženje građana za njegovanje klasične muzike "Koral", Muzička škola Trebinje i Muzej Hercegovina u kome se održava završni koncert.

Solo pjevanje2.jpg