U trećem kolu Druge lige Republike Srpske-grupa istok FK “Leotar” je na svom terenu pobijedio “Proletera” iz Dvorova pored Bijeljine rezultatom 3:1 (1:1).

Fk leotar proleter.jpg

Nakon trećeg kola Trebinjci su jedina ekipa koja je osvojila maksimalnih devet bodova I nalazi se na prvom mjestu.

Tokom prvog poluvremena viđena je slaba igra obje ekipe. Jedino što se može izdvojiti su dva gola koja su postignuta iz penala.

Prvo je domaćin postigao gol jer je Šešeljevu nabačena lopta sa desne strane udarila u ruku Gospavića, a sudija je pokazao na bijelu tačku.

Šešelj je izveo penal i to je bilo 1:0.

Samo pet minuta kasnije, u kaznenon prostoru domaćina lopta udara u ruku Popovića i sudija Domazet pokazuje ponovo na bijelu tačku.

Siguran realizator je bio Vlačić i to je 1:1.

Ovom penalu prethodio je očigledan ofsajd gostiju,  ali pomoćni sudija nije vidio spornu situaciju, za razliku od publike koja je burno reagovala.

Do kraja poluvremena, osim udarca Šešelja i dobre odbrane Simojlovića u 35. minutu, nije bilo drugih interesantnih situacija.

Tokom drugih 45. minuta nastavila se loša igra.

Trebinjci su zaprijetili u 67. minutu kada je na centaršut Milića, Medan glavom šutirao pored lijeve stative gostujućeg gola.

U toku posljednjih deset minuta viđena su još dva gola.

U 80. minutu sa lijeve strane centrirao je Zečević, lopta je došla do Medana koji je iskosa sa deset metara doveo svoju ekipu u vođstvo.

Samo četiri minuta kasnije Medanov centaršut sa desne strane koristi Sekulović (najbolji pojedinac na utakmici) i postavlja konačan rezultat 3:1.

Nakon utakmice kojoj je prisustvovalo oko 200 gledalaca trener Oleg Ćurić nije mogao biti zadovoljan igrom svoje ekipe.

“Na vrijeme smo dali pogodak i imali igru, ali kardinalnom greškom doveli smo sebe u tešku situaciju iz koje smo primili gol. Nakon toga, sve je krenulo naopako. Bitno je da smo pobijedili, a ovakvom igrom I zalaganjem teško ćemo nešto uraditi”,  rekao je Ćurić.

Narednog vikenda Leotar gostuje u Milićima gdje ga dočekuje FK “Milić”.

FK „Leotar“: Vukanović, Čolić, Andrić, Šešelj, Ramić, Prebiračević, Begenišić (od 80. minuta Begenišić), Popović, Simović (od 46. minuta Milić), Ristić (od 67. minuta Medan), Sekulović.

FK „Proleter“: Simojlović, Mrkajić, Gospavić, Nikolić, Vlačić, Jevtić, Maksimović (od 50. minuta Sekulić), Vanovac, Račanović, Furtula, Maksimović (od 60. minuta Borenović).