Književno udruženje "Susret" treću godinu zaredom organizuje netipične pjesničke večari u saradnji sa Muzejom Hercegovine.

plakat.jpg

Već drugu godinu manifestacija je podržana od strane Ministarstva spoljnih poslova Srbije (Uprava za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu).

Projekat pod nazivom "Očuvanje srpske tradicije i poetska moć srpske istorije" sastoji se iz dvije povezane manifestacije - Viteška nadmetanja "Dušanov mač, Stefanov štit" i poetsko - scensko večeri "Tragom predaka".

Pjesnikinje Olgica Cice i Milana Babić ugostiće velikane srpske poetske misli: akademika Gojka Gojka Đoga i Milicu Bakrač.

Književno veče će obogatiti drevna srpska pjesma u izvođenju Marije Ninković i klavirskoj pratnji Božidara Boba Vučura, radovi na svili Olivere Milunović i dječiji radovi polaznika Centra Kembridž (Srpski srednjovjekovni grbovi).

Svoj doprinos su dale i ugledne pjesnikinje iz Srbije:Slovenka Marić i Marija Jeftimijević Mihajlović, koje su poslale svoje stihove koje se tematski uklapaju u poetiku večeri, a idejnu osnovu poduprijeće i pjesme Vaska Pope čije će stihove govoriti Romana Roganović i Milena Mima Šekarić članice Književnog udruženja "Susret" Trebinje.