U ponedjeljak, 26. avgusta u 19.00 sati, u galeriji trebinjskog Kulturnom centru biće otvorena izložba panoa i maketa "Krš i pitomine mediterana - revitalizacija starog jezgra Trebinja".

izlozba staro jezgro5.jpg

Izložbu čine semestralni radovi studenata Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na predmetu "Studio 06U".

Urednik izložbe je Vladimir Parežanin.

Izložba će trajati do 6. septembra

Studenti učesnici na izložbi: Aleksa Gajić, Aleksandra Stijović, Aleksandra Đurović Igor Đurović, Ivana Lakić, Jovana Antić, Katarina Ognjenović, Lazar Obućina, Marijana Marković, Milica Videnović, Mladen Ostojić, Tamara Kamberović, Tamara Koneska, Tamara Vićović, Tamara Čvorović, Teodora Spasić, Teodora Vasić.

izlozba staro jezgro3.jpg

Za stručnu pomoć i pripremu potrebne dokumentacione baze autori se zahvaljuju se Odjeljenju za urbanizam grada Trebinja, načelniku Marku Rikalu i arhitekti Slađani Prcović.

Za potpuniju sliku o istoriji i materijalnoj kulturi, zahvaljuju se Muzeju Hercegovine, direktoru Ivani Grujić, arheolozima Đorđu Odaviću i Stanki Jokanović, kao i Muzeju Kuće Bukovac, kustosu Luciji Vuković.

Kvalitetu postignutog rezultata doprinijeli su stručni komentari docenta dr Vladimira Parežanina.

Zahvaljujući njegovom poznavanju regionalne arhitekture, urbanističkih prilika i potreba grada Trebinja, ličnom angažovanju i raspoloženju da učestvuje u realizacije nastave studenti su mogli da započnu istraživanje sa uvažavanjem znanja o tradiciji građenja u hercegovačkom kraju.

Grad Trebinje, gradonačelnik Mirko Ćurić, predsednik Skupštine grada Dragoslav Banjak, Kulturni centar grada Trebinja i M:tel a.d. Banjaluka, izvršni direktor za korporativne poslove Vladimir Četrović omogućili su da pravovremeno realizuju ključne aktivnosti u nastavnom procesu bez kojih ove aktivnosti ne bi bile adekvatno pripremljene i prezentovane.

izlozba staro jezgro1.jpg

izlozba staro jezgro4.jpg

izlozba staro jezgro2.jpg