Uprkos velikom pritisku nekih od najvećih zemalja, prije svega SAD i Velike Britanije, još jedna zemlja, ukupno petnaesta u nizu odlučila je da povuče priznanje tzv. Kosova.

Kosovo i metohija.jpg

Kako prenose mediji, država koja je posljednja povukla priznanje Kosova i Metohije kao nezavisne države, jeste Togo, koji ima osam miliona stanovnika.

Uskoro ćemo imati još povlačenja priznanja nezavisnosti tzv. Kosova jer su najmanje dve države iz Afrike nalaze na korak od toga da slikede primjer Togoa, Centralnoafričke republike i drugih.

Togo je do 1960. bio francuska kolonija, kada se izborio za nezavisnost.

Ne treba zaboraviti da je ministar Ivica Dačić 19. maja boravio u zvaničnoj posjeti ovoj afričkoj zemlji, kada se sastao sa njenim najvišim zvaničnicima, između ostalih i predsednikom Faureom Gnasingbom i svojim kolegom Robertom Dusijem, ministrom spoljnih poslova.

Prije toga, priznanje su povukli Unija Komora, Sao Tome i Principe, Gnijeva Bisao, Burundi, Liberija, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Komonvelt Dominika, Papua Nova Gvineja, Solomonska Ostrva, Palau i Centralnoafrička republika.