Nakon osvajanja titule šampiona Republike Srpske, košarkaši Leotara otišli su na prijeko potreban i zaslužen odmor.

Kk leotar.jpg

Ovih dana taj se odmor bliži kraju, jer se primakao i datum okupljanja, prozivke i početka pripremnog dijela sezone 2019/20, u kojoj će se poslije dvije godine nakon ispadanja opet zasluženo naći u elitnom razredu BH košarke.

Iako je formalno pauza, u Leotaru nisu sjedili skrštenih ruku.

Što se tiče omladinskog pogona, oni praktično nisu ni odmarali, već su radili veoma obimno i jako, u cilju spremanja za takmišenja koja počinju u oktobru, dok je uprava kluba sa šefom stručnog štaba Mirom Vukojem i sa saradnicima Komarom Milanom i Draženom Šegrtom paralelno radila na formiranju tima za nove izazove koje košarkaše sa Trebišnjice očekuju u Premijer Ligi.

Zajedničko mišljenje uprave i stručnog štaba je da se zadrži većina igrača koji su iznijeli teret osvajanja titule u Prvenstvu RS, te je svima (Šakotić, Ninković, Raičević, Damjanović, Milošević, Tunguz i Milidragović), potvrđen produžetak saradnje.

Svjesni situacije da se za nastupe u Premijer ligi BIH igrački kadar mora osvježiti i popuniti na deficitarnim pozicijama, vrijedno i strpljivo se radilo na istraživanju tržišta potencijalnih pojačanja koja bi zadovoljila kriterij igranja u najvećem rangu, a uvažavajući i finansijske mogućnosti kluba.

U skladu sa opredeljenjem čelnih ljudi, da nosioci igre budu kvalitetni igrači koji su potekli u Leotaru, intenzivno se radi na tome da pored prošlogodisnjeg povratka Šakotića i Ninkovića, ove sezone se nastavi sa istim trendom, da dres Leotara obuku neki od igrača poniklih u Leotaru kako bi svojim znanjem i iskustvom mogli pomoći ekipi.

“Nadamo se da smo na dobrom putu da u narednim danima privedemo kraju posao oko formiranja rostera koji bi bio spreman upustiti se u borbu za Premijerligaške bodove u sezoni koja je pred nama. U narednih nekoliko dana ćemo imati konkretnije informacije oko imena igrača kojima smo dali povjerenje, kao i o ciljevima i ambicijama novog/starog premijerligaša iz grada na Trebišnjici. Uprava će učiniti sve što je u njenoj moći da nastavi graditi stabilan sportski kolektiv, kakav naš grad zaslužuje”, poručili su iz Leotara.