Sjednica Skupštine opštine Bileća ponovo nije održana zbog nedostatka kvoruma, budući da je današnjem zasjedanju prisustvovalo osam odbornika.

sjednica skupstine bileca.jpg

Osim odbornika DNS-a Slavka Dangubića, zasjedanju nisu prisustvovali odbornici vladajuće većine koju čine SNSD, SP, DNS i Demos. 

Predsjednik bilećke Skupštine Srđan Rogan rekao je Srni da je današnja sjednica bilećkog paralamenta zakazana u skladu sa zakonom na osnovu inicijative jedne trećine odbornika. 

Odbornik Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj" Dražen Dunđer rekao je da je danas trebalo da bude smijenjen Rogan, ali da se to nije desilo zbog nedolaska odbornika SDS-a Miodraga Uljarevića na sjednicu. 

Odbornik SDS-a Mato Vujović naveo je da je odsustvo šefa Kluba odbornika SDS-a Miodraga Uljarevića opravdano, te naglasio da je ova stranka "uvijek spremna za rušenje aktuelne vlasti na čelu sa načelnikom opštine Miljanom Aleksićem". 

Prema njegovim riječima, nedolaskom na sjednicu aktuelna većina pokazala je "nemoć da se suoči sa rješavanjem nagomilanih problema koje su sami proizveli". 

"Najveći teret zbog neodržavanja skupštinskih zasjedanja snose građani opštine Bileća jer se na predloženom dnevnom redu nalaze tačke koje su od njihovog interesa", istakao je Vujović. 

Ovo je treća sjednica Skupštine opštine Bileća koja nije održana zbog nedostatka kvoruma.