Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove nabavilo je novi, savremeniji i stabilniji klip od prethodnog, koji će onemogućiti ulazak vozila u Stari grad, a čija je ugradnja u toku, potvrdio je za TrebinjeLive.info načelnik ovog odjeljenja Bojan Čvoro.

klip stari grad.jpg

Čvoro je istakao da će ugradnja novog klipa i njegova provjera trajati dva dana, nakon čega će se on staviti u funkciju.

On je podsjetio da je prethodni klip u više navrata bio na meti vandala, zbog čega je i instaliran video nadzor kako bi se počinioci adekvatno sankcionisali zbog nanošenja materijačlne štete, ali i neprimjerenog ponašanja.

Prema novoj odluci, koju su usvojili odbornici Skupštine grada, u Stari grad je zabranjen ulazak svim vrstama vozila.

Daljinski od klipa imaće samo dežurne službe, dok će stanovnici Starog grada, kada budu imali potrebu da uđu vozilom, morati da traže odobrenje.

To se, prvenstveno, odnosi na situacije ka su rekonstrukcija objekata unutar zidina Starog grada, odnosno za poslove koji iziskuju ulazak vozila.

Snabdjevači ugostiteljskih objekata i drugih radnji, moći će da uđu u Stari grad isključivo vozilima koja su predviđena da se koriste u te svrhe u periodu od 7.00 do 9.00 i od 14.00 do 16.00 časova.

Sva druga vozila koja u ovom periodu uđu, a nisu predviđena za snabdijevanje, kao što su mali putnički automobili, njihovi vlasnici na kućnu adresu dobiće prekršajni nalog.