Uskoro će šest mjeseci od jakog nevremena koje prouzrokovalo veliku štetu na području Trebinja, među kojom, tada, i na tek postavljenim LED svjetiljkama čija je vrijednost investicije bila oko 300.000 KM.

bandere javna rasvjeta (1).jpg

Iako je nezapamćeno nevrijeme sa orkanskim udarima vjetra bilo još u februaru, kada je vjetar bukvalno "čupao" tek postavljena rasvjetna tijela, izvođač radova - firma "Lotex" iz našeg grada još uvijek nije postavila nova tijela.

Pravdaju se da metarijal još uvijek nabavljaju, a obavezu da rasvjetna tijela moraju nabaviti i da ih na to obavezuje ugovor potpisan sa Gradskom upravom - ne spore.

"Činimo sve što je u našoj moći da što prije dobijemo rezervne dijelove, prilagođene datim stubovima na kojima nedostaju svjetiljke i da što prije otklonimo nastale probleme", naveli su u firmi "Lotex" za TrebinjeLive.info.

Prema njihovim riječima, svjesni su "vremena i kašnjenja u rješavanju problema, ali se trudimo da što prije odreagujemo".

Svi sporni stubovi su, navode, premjereni i mjere poslate na ponovnu izradu svjetiljki.

"Dio dijelova je već stigao, a očekujemo i ostale koji su u procesu proizvodnje", navode u pisanom odgovoru iz ove firme.

Nova rasvjetna tijela vjetar je iskrčio u skoro svim dijelovima grada gdje su ona i postavljena - od centra, preko Bregova, Ložione, šetališta uz Trebišnjicu, Starog grada, naselja Police, Tini.

Prema procjenama, još uvijek nije sanirana šteta na najmanje 30 stubova javne rasvjete.

bandere javna rasvjeta (2).jpg