U pozorišnoj sali Kulturnog centra večeras je izvedeno veliko finale 2. "Music and more Summerfest", koji se od od drugog avgusta održavao u našem gradu.

music and more summerfest 2019 (3).JPG

Predstavio se orkestar MMSF sa interesantnim kompozicijama filmske muzike kompozitora Nikolasa Flađela, Ionela Petroija, Šostakovića, te Betovenov 4. klavirski koncert prvi stav i predivna serenada za gutače Čajkovskog.

Direktor festivala Tatjana Ranković rekla je da će Trebinje i dogodine biti domaćin festivala, a nakon sedam dana odmora, počeće sa radom za pripremanje sljedećeg festivala.

"Ima dosta novina u odnosu na prošlu godinu. Tu su bili koncerti u Dubrovniku u crkvi Svetog blagovještenja, vili Lastva, a tu je bila i baletska kompanija iz Kalifornije na početku festivala, kao i donatorsko veče za kupovinu koncertnog klavira za Trebinje. Pozvala bih sve one koji su u mogućnosti da se odazovu na ovu akciju", sa osmijehom na licu istakla je Ranković.

U odnosu na prošlu godinu primijetilo se da su kompleksniji programi, bilo je dosta klavirskih koncerata i raznovrsnije muzike, a bilo je i premijera.

music and more summerfest 2019 (2).JPG

Dirigent Dorijan Keilhack, koji dolazi iz Njemačke, za festival i Trebinje ima samo riječi hvale.

"Mi smo kolege, profesionalci i ne samo da smo muzički i profesionalno sarađivali već smo upoznali i nove ljude u Trebinju. Osjećam se kao kod kuće. Mi smo sa različitih strana svijeta i raznih nacija, te pokazujemo da kroz muziku i sa njom možemo da egzistiramo na fantastičnom nivou i da se političari u cijelom svijetu ugledaju na nas", istakao je Keilhack.

Svi profesori, studenti i oni koji su na različite načine vezani uz "Music and more Summerfest" imaju samo riječi hvale na uslove, ljude, publiku, a prije svega na ambijent za muzičare.

Gradonačelnik Mirko Ćurić je, kao znak zahvalnosti, uručio skromne poklone direktoru festivala Tatjani Ranković i istakao da će grad Trebinje i ubuduće podržavati ovaj festival.

Pokrovitelj festivala bio je grad Trebinje.

music and more summerfest 2019 (1).JPG