Zanimljiv tekst o trebinjskom Akva parku jutros je izašao na portalu "Dubrovnik press"..

akva-park.jpg

Tekst prenosimo u cjelosti:

Zašto se kupati u akva parku u Trebinju pored našeg mora i plaža, polemika je koja se proteklih dana vodi po društvenim mrežama.

No, pravo pitanje nije zašto se kupati, nego zašto Dubrovčani imaju potrebu ići u Trebinje, odnosno tamošnji akva park. Odgovor je vrlo jednostavan – jer takve ponude, koja posebno uveseljava najmlađe, na dubrovačkim plažama nema.

Dok koncesionari, koji su se domogli gradskih plaža na istima nameću pravila ponašanja, dok dijele plaže na dio s ležaljkama i dio bez istih, ograđujući tako kupače kao stoku, dok roditelji koji na plaže dolaze s djecom nemaju gdje prostrijeti peškire, dok im se određuje kuda će ulaziti u more i koliko glasna djeca smiju biti, dok su Dubrovčani nepoželjni na vlasittim plažama, dok u more cure fekalije, dio naših sugrađana sjeo je u auto i s djecom se uputio u trebinjski akva park.

Nije tajna da Dubrovčani svoju djecu tu i tamo na kupanje odvedu u trebinjski akva park. Rade to još od 2017. otkad je otvoren pa nije jasno zbog čega se sad dio građana našao čuditi.

Dok Dubrovčani redovno hrle u Trebinje u kupovinu svih mogućih vrsta robe, dok u obližnjem Trebinju popravljaju zube i auta, jer je to tamo nešto jeftinije nego u Dubrovniku, zašto je problem što se tu i tamo pođu okupati u tamošnji akva park?

Svakako se ne radi samo o kupanju. Šta je loše u tome što roditelj želi svome djetetu pružiti nešto novo, razveseliti ga odlaskom u akva park pa čak i kad se on nalazi u susjednom Trebinju.

Djeci je, naime, užitak spuštati se niz sve te tobogane i sprave u tom akva parku, a takvo nešto u Dubrovniku ne mogu doživjeti jer u Dubrovniku, „najturističkijem” gradu na Jadranu nema akva parka, osim onih par ofucanih, od sunca izblijedjelih gumenih improvizacija na sred mora koje koštaju kišu Božiju, ali zato ima puno plaža na kojima se svi mi skupa osjećamo kao građani drugog, a oni s djecom trećeg reda.