Gordan Mišeljić izabran je za novog predsjednika upravnog odbora Fudbalskog kluba /FK/ "Leotar", a Simenon Dučić za predsjednika Skupštine - odlučeno je na sjednici ovog sportskog kolektiva koja je danas održana u velikoj sali Skupštine grada.

skupstina fk leotar4.jpg

Za potpredsjednika Upravnog odbora izabran je Zdravko Vukašinović-Babela.

Osim Mišeljića i Vukašinovića, upravni odbor kluba čine i Aleksandar Kojović, Nebojša Rikalo, Marko Dučić, Dragan Aleksić, Marko Rikalo, Spasoje Radović i Borislav Grubač. 

Za predsjednika nadzornog odbora izabran je Pero Mišeljić.

Članovi nadzornog odbora su i Ilija Vuković, Ognjen Lojović, Aco Lečić i Nedeljko Lambeta.

Za potpredsjednika Skupštine kluba izabran je Veselin Klimović.

Mišeljić je istakao da je velika čast biti na čelu "Leotara", da su obezbijeđena sredstva za ovu sezonu u iznosu od oko 400.000 KM, a da je glavni cilj viši rang takmičenja.

skupstina fk leotar1.jpg

"Naš cilj ove sezone je viši rang takmičenja, a onda i Premijer liga. Vjerujem da to možemo da ostvarimo", naveo je Mišeljić.

Predsjednik Skupštine kluba Simeon Dučić, koji je do danas bio predsjednik upravnog odbora, rekao je da sada već prethodna uprava nije ostavila nijednu marku novog duga, a da su stara dugovanja smanjili koliko su mogli.

"Teško stanje u klubu je iza nas. Godine kada nas iz Gradske uprave niko nije pomogao ni sa jednom markom su, vjerujem, prošle. Vrijeme je da se Leotar vrati tamo gdje mu je i mjesto", naveo je Dučić.

skupstina fk leotar2.jpg

On je istakao da u narednih desetak dana očekuje da budu deblokirani svi računi kluba.

Član Skupštine kluba Rade Runjevac kazao je da bez entuzijazma nema ni uspjeha, kao i da nije sve u novcu.

"Ne može Leotar opstati bez pojačanja sa strane, ali moramo, svim snagama, da se oslonimo na našu omladinsku školu", naveo je Runjevac, koji je, svojevremeno, bio na čelu Leotara.

On je istakao da se ne smije dozvoliti da na 100. godina od registrovanja Leotara, ovaj sportski kolektiv ne bude član Premijer lige - najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Republici Srpskoj i BiH.

Sličnog mišljenja je i član Skupštine kluba Luka Petrović, koji je istakao da su u klubu trenutno minimalne obaveze, koje će uskoro biti završene, kako bi ovaj kolektiv uspješno nastavio sa radom.

"Svi smo tu da pomognemo upravnom odboru da prevaziđe probleme i da se 'najstariji Trebinjac' vrati tamo gdje mu je i mjesto", naveo je Petrović, naglasivši da neće izostati pomoć elektroenergetskog sektora, te ostatka trebinjske privrede.

On je kazao da vjeruje da će budžet kluba u ovoj sezoni biti i do 500.000 KM.

skupstina fk leotar3.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić obećao je pomoć iz gradskog budžeta, koja će u ovoj sezoni iznositi oko 140.000 KM.

"Izgradićemo i stadion sa vještačkom travom u kasarni. Grad je tu da pomogne koliko može", naveo je Ćurić.

On je istakao da su današnja energija i odlučnost svih prisutnih jedan od najvažnijih dana u trebinjskom sportu u njegovoj poslijeratnoj istoriji.

"Ovo donosi rezultat. A naš rezultat će biti plasiranje u Prvu ligu Srpske, a zatim i nastup u Premijer ligi", naveo je Ćurić.

U narednom periodu, kako je dogovoreno, biće postavljene nove klupe na zapadnoj tribini, istočna će biti sanirana, a tražiće se i način završetka započetih građevinskih objekata, te rekonstrukcija svlačionica i pomoćnih prostorija.

Novu Skupštinu kluba čini 40 članova.